Παρασκευή, Δεκεμβρίου 3, 2021
Home Απόψεις Οι άδειες του Κουφοντίνα επί ΣΥΡΙΖΑ και η απεργία πείνας

Οι άδειες του Κουφοντίνα επί ΣΥΡΙΖΑ και η απεργία πείνας

Γράφει ο Δημήτρης Πεφάνης

Η χορήγησης άδειας στον Κουφοντίνα ήταν ένα θέμα που είχε προκαλέσει μπαράζ αντιδράσεων. Οι πολέμιοι της απόφασης υποστήριζαν ότι ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη δεν δικαιούται να βγει από τη φυλακή ούτε καν για λίγες μέρες, ενώ οι υποστηρικτές μιλούσαν για προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έσπευσαν να τον προϋπαντήσουν  έξω από τη φυλακή.

Τελικά ο Κουφοντίνας πήρε όχι μία, αλλά δύο άδειες και σε πείσμα κάποιων επέστρεψε κανονικά στη φυλακή.

Μέχρι εδώ καλά, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε. Στη συνέχεια όμως έκανε και αίτημα για τρίτη άδεια, το οποίο το συμβούλιο των φυλακών δεν έκανε δεκτό. Το οποίο, ας υπενθυμίσουμε, είναι το ίδιο συμβούλιο το οποίο –παρά τις αντιδράσεις- είχε εγκρίνει τις δύο προηγούμενες.

Και ο Κουφοντίνας,  ως απάντηση, με κείμενο που έστειλε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ξεκινά απεργία πείνας.

Κάπου εδώ λοιπόν ξεκινά ο παραλογισμός.

Έχεις καταδικαστεί 11 φορές ισόβια, δεν έχει δηλώσει την παραμικρή μετάνοια για την πράξη σου, έχεις πάρει όχι μία, αλλά δύο φορές άδεια και μετά κατηγορείς το σύστημα ότι σε μεταχειρίζεται άδικα; Το ίδιο σύστημα το οποίο πάμπολες φορές έχεις δηλώσει ότι θέλεις να καταλύσεις;

Μιλάς για «προσωπείο ανεξάρτητης δικαιοσύνης», όταν στο παρελθόν έχεις εκμεταλλευθεί αυτό το θεσμό, για να πάρεις άδεια που οποιοσδήποτε άλλος, με τόσες καταδίκες στην πλάτη του δεν θα ονειρευόταν;

Και, αντί να το αποδεχθείς, ξεκινάς απεργία πείνας, το ύστατο και πιο ιερό μέσο αντίδρασης, το οποίο έχεις καταντήσει κουρελόχαρτο; Ε νισάφι πια.

Γιατί κάπου χάνεται και το νόημα το σωφρονισμού και του παραδείγματος το οποίο θα πρέπει να αποτελεί ο εγκλεισμός των εγκληματιών στις φυλακές.

Τι να πουν δηλαδή και οι συγγενείς των θυμάτων, που στις δύο προηγούμενες άδειες τον είδαν να κυκλοφορεί ανάμεσά τους, αλλά σεβάστηκαν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.  Μήπως να κάνουν και αυτοί απεργία πείνας για να μην ξαναβγεί ποτε; Ίσως αυτό να είχε περισσότερο νόημα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.reader.gr