Κορονοϊός: Οι δύο στόχοι των νέων μέτρων – Όλο το παρασκήνιο των κυβερνητικών αποφάσεων

Του Γιώργου Σιαδήμα

Η έξαρση των κρουσμάτων και η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων οδήγησαν την κυβέρνηση σε νέα, ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για την Αττική, αλλά και για τη Θεσσαλονίκη, που ξαναμπήκε στο «κόκκινο». Από χθες, Σάββατο, η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική επεκτείνεται τα Σαββατοκύριακα από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Για τις καθημερινές, παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Η οικονομική δραστηριότητα περιορίζεται ακόμα περισσότερο, σε σχέση με ό,τι ίσχυε έως τώρα. Το σύστημα click in shop καταργείται, ενώ το λιανεμπόριο θα λειτουργεί εφεξής μόνο με το σύστημα click away. Τόσο το λιανεμπόριο όσο και τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής, τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Το Σάββατο θα παραμένουν κλειστά.

Το Σάββατο θα είναι ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Η κυβέρνηση, με βάση πάντα τις εισηγήσεις των ειδικών, λαμβάνει πρόσθετα μέτρα με διπλή στόχευση: να μειωθούν τα κρούσματα, αλλά και να αποφευχθεί ένα ολικό lockdown που θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία. Ταυτόχρονα, όμως, έχει στραμμένο το βλέμμα της και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

www.enikos.gr