Η απάντηση της Ν.Δ στον ζαίο Ξυδάκη που δήλωσε: «Αυτοί δεν είναι φιλελεύθεροι, κ…δεξιοί είναι, ΕΡΕ»

«Να τον χαίρεται ο κύριος Τσίπρας» ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στις δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ σε ραδιοφωνικό σταθμό

Απίστευτα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε κατά της Δεξιάς στην Ελλάδα, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και νυν διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», Νίκος Ξυδάκης, στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε για τον Φιλελευθερισμό στα «Παραπολιτικά 90,1».

Ο Νίκος Ξυδάκης υποστήριξε ότι ο Φιλελευθερισμός έχει εγκαταλειφθεί από τη Δεξιά εδώ και δεκαετίες και έχει ενταχθεί στην ατζέντα της Αριστεράς, ενώ στο λόγο της υπέρ της ελευθερίας είναι φιλελεύθερη, για να καταλήξει ότι «αυτοί δεν είναι φιλελεύθεροι, κωλοδεξιοί είναι, ΕΡΕ».

Τα απίστευτα σχόλια του Ξυδάκη σε ομιλία: κωλοδεξιοι ΕΡΕ

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, με το γραφείο Τύπου να εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση: «Τα όσα ακραία και προσβλητικά είπε για τους ψηφοφόρους και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Ξυδάκης αποτελούν ντροπή. Είναι ντροπή η τοξικότητα, το μίσος, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και ο πολιτικός “πολιτισμός” που αναδύεται από τα λόγια του πρώην Αναπλ. Υπουργού Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ. Ας τον χαίρεται ο κ. Τσίπρας!».

Θέση πήρε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας«Τέτοιες δηλώσεις να κάνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και θα διολισθαίνουν συνεχώς προς το 3% γιατί η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κεντροδεξιό κόμμα που έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, απόδειξη ότι είναι το μακροβιότερο πολιτικό κόμμα σε όλη τη μεταπολίτευση με όλη αυτή τη δυναμική που έχει γιατί έχει ρίζες στην κοινωνία γιατί οι ιδέες της έχουν ρίζες στην κοινωνία» και διερωτήθηκε «τι να πω το ανιστόρητο ότι οι αριστεροί είναι φιλελεύθεροι;»

ανέφερε σχετικά.