Θάνος Πλεύρης: Και υγειονομικοί με πλαστά πιστοποιητικά-Ήθελαν να γλιτώσουν την αναστολή

Στο ζήτημα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο υπουργός αποκάλυψε ότι και υγειονομικοί είναι μπλεγμένοι στο δίκτυο των «μαϊμού» πιστοποιητικων, τα οποία χρησιμοποιούσαν ώστε να μην τεθούν σε αναστολή καθηκόντων, στο πλαίσιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Μάλιστα, οι καταγγελίες αυτές αφορούν την 3η υγειονομική περιφέρεια.

Όπως δήλωσε ο κ. Πλεύρης έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση για τους υγειονομικούς.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας έστειλε μήνυμα σε όσους προέβησαν σε αυτή την ενέργεια να το δηλώσουν οι ίδιοι, διότι είναι ζήτημα χρόνου να εντοπιστούν, ενώ έκανε λόγο για «πράξη μέγιστης απαξίας, που δείχνει ροπή για εγκληματική πράξη».

Πρώτη συνάντηση με ΠΟΕΔΗΝ

Το μεσημέρι ο Θάνος Πλεύρης πραγματοποίησε την πρώτη, εθιμοτυπική συνάντηση με το σύνολο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία έθεσε όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της χώρας.

Κεντρικά θέματα της συζήτησης ήταν η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς και οι αναστολές εργασίας που τίθενται οι ανεμβολίαστοι, οι συμβάσεις εργασίας των εργαζόμενων στα νοσοκομεία που λήγουν μέχρι το τέλος του έτους και η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι, αφού ενημερωθεί ενδελεχώς για όλα τα θέματα και μελετήσει το αναλυτικό υπόμνημα που θα του καταθέσει η Ομοσπονδία, θα πραγματοποιήσει μαζί τους εκ νέου συνάντηση.

Κατέστησε, επίσης, σαφές ότι η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και οι αναστολές εργασίας όσων εργαζόμενων δεν κάνουν το εμβόλιο είναι θέματα που δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση.