Πρωθυπουργός : Συνομιλώ με την κοινωνία και αυτό θα συνεχίσω να κάνω

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  απάντησε σχετικά και με τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

«Πριν από κάθε ενδεχόμενο ανασχηματισμό γράφονται πολλά κείμενα, όλοι νομίζετε πως έχετε σχεδιάσει τον ανασχηματισμό, που θα θέλατε να δείτε, αλλά επιτρέψτε μου η επιλογή των υπουργών είναι δικό μου αποκλειστικό προνόμιο. Ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης παρέμεινε άθικτος και η κυβέρνηση πάει καλά. Σε ένα αντικείμενο όπως η πολιτική προστασία δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο. Θεώρησα πως επέλεξα έναν άνθρωπο, το βιογραφικό του οποίου πληρούσα τα κριτήρια. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε, δεν θέλω να επεκταθώ. Τελικώς επελέγη ο Χρήστος Στυλιανίδης, ένας επιχειρησιακός υπουργός και ένας ακόμη πιο επιχειρησιακός υφυπουργός για να συνεχίσουν το σημαντικό έργο του Νίκου Χαρδαλιά. Θεωρώ πως έχω εξαντλήσει τη διάθεση μου να είμαι συναινετικός με ανθρώπους και πολιτικούς χώρους που δεν δείχνουν καμία διάθεση συναίνεσης. Συνομιλώ με την κοινωνία και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Με ανθρώπους, που μου ζητάνε συναίνεση από τη Βουλή και μία εβδομάδα μετά κάνουν αυτά που έκαναν δεν έχω και πολλά να πω», απήντησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση για τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας και την επέκταση υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

«Αισθανόμαστε ασφαλείς με την πρόβλεψη μας για μία ανάπτυξη της τάξεως του 5,9% δεν θα προχωρούσα σε μία αναθεώρηση αν δεν ήμουν απολύτως σίγουρος ότι αυτό είναι το ελάχιστο επίπεδο ανάπτυξης που μπορούμε να πετύχουν το 2021.  Για τα οικονομικά μέτρα που εξαγγείλαμε να πω η  ότι η συνολική στρατηγική είναι το μέρισμα του πλούτου να μοιράζεται με δίκαιο τρόπο σε όλους τους Έλληνες και σε αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία εντάσσονται τα μέτρα που εξαγγείλαμε χθες.  Eίναι δεδομένο ότι υπάρχουν ακόμη βαθμοί αβεβαιότητας η οποία όμως δεν έχουν να κάνουν οικονομική δραστηριότητα. Δεν θα ξανακλείσει η χώρα. Στις περιοχές που εντάχθηκαν στο κόκκινο πήραμε μόνο μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας. Τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας θα ισχύουν θα έχουμε μάσκες για πολύ καιρό ακόμα θα επιμείνουμε στη στρατηγική των εμβολιασμών με πείθω.  Δεν θα επεκτείνω τη στρατηγική του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες.