Γιάννης Οικονόμου για εξεταστική: Συζήτηση από το 2015 και μετά-Το διαδικαστικό θα βρεθεί

«Εμείς θέλουμε να συζητηθεί η ουσία αυτών που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους δικούς του λόγους σε όλο το εύρος από το 2015 και μετά. Το διαδικαστικό θα βρεθεί. Αν όλοι εννοούμε πως θέλουμε ξεκάθαρα να δούμε τι έγινε από το 2015 και μετά, το διαδικαστικό δεν θα είναι πρόβλημα, να βρούμε τον βέλτιστο τρόπο», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, όταν ρωτήθηκε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αν η κυβέρνηση θα καταθέσει δική της πρόταση για εξεταστική ή θα ζητήσει διεύρυνση της πρότασης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε επίσης ότι είναι ξεκάθαρα τρία πράγματα. «Είναι σαφές ότι η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να παραθέσει πειστικό πολιτικό λόγο για τα μεγάλα ζητήματα τον οδηγεί να χρησιμοποιεί εργαλεία του παρελθόντος. Δεύτερον, αν υπήρχε μία περίοδος που επιδιώχθηκε χειραγώγηση των ΜΜΕ και εταιρείες δημοσκοπήσεων ήταν σε πλήρη διάσταση με την κοινωνία, αυτή ήταν κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση. Τρίτον, είναι σαφές ότι αυτό που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις σήμερα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής μας», συνέχισε.

Ο κ. Οικονόμου επ’ αυτού πρόσθεσε πως οι πολίτες σήμερα πληρώνουν λιγότερους φόρους και εισφορές, βλέπουν εντελώς διαφορετική εικόνα στη διαχείριση του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, παρακολουθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, βλέπουν μεταρρυθμίσεις που προσελκύουν επενδύσεις.

«Η Ελλάδα προχωράει μπροστά χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω. Εκεί οφείλεται η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Ο κόσμος συνειδητοποιεί τη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν», υπογράμμισε.

Ρωτήθηκε επίσης για το σύστημα ρυθμίσεων για το οποίο έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, και απάντησε πως το επόμενο διάστημα θα δοθούν λεπτομέρειες.

«Πάντα η κυβέρνηση φροντίζει να διαμορφώσει το πλαίσιο ώστε οι πολίτες να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί και σε τρέχουσες υποχρεώσεις», ανέφερε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε ερώτηση αν η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα περιέχει και ευέλικτες διατάξεις ως προς την προσθήκη και νέων τοποθεσιών απάντησε ότι απέχουμε λίγες ώρες από την υπογραφή της και στις δηλώσεις που θα γίνουν μετά, θα προκύψουν οι απαντήσεις για όλα. Είπε επίσης ότι η Ελλάδα υπογράφει συμφωνία πενταετούς επέκτασης.

Τέλος κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή απάντησε: «Δεν σχολιάζουμε ομιλίες πρώην πρωθυπουργών».