Άδωνις Γεωργιάδης για εξεταστική: Κάποιοι μπορεί να πάνε φυλακή-Θράσος ΣΥΡΙΖΑ να μη θέλει να ελεγχθεί η δική του περίοδος

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να οδηγηθούν κάποιοι στη φυλακή στο πλαίσιο της εξεταστικής επιτροπής για πιθανή απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας».

«Αν από την εξέταση μιας υποθέσεως προκύψουν ποινικά αδικήματα, να τα καλύψουμε; Άμα προκύψουν, δε λέω ότι υπάρχουν. Αν βρούμε, για παράδειγμα, μια εταιρεία – “μαϊμού” που έκανε φοροδιαφυγή γιατί δεν είχε πελάτες και την άλλη ημέρα των εκλογών έκλεισε και εξαφανίστηκε ο ιδιοκτήτης», ανέφερε, σημειώνοντας ότι ο έλεγχος πρέπει να αφορά και την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εξεπλάγην με το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι αρνείται να ελεγχθεί η δική του περίοδος. Αυτό ομολογώ ότι δεν το έχω ξανακούσει. Είπαν ότι “εμείς κάνουμε πρόταση μόνο για την περίοδο Μητσοτάκη” και “αυτό που ζητά η ΝΔ είναι απαράδεκτο και δεν το δεχόμαστε”. Δηλαδή, “εγώ θέλω να σε ελέγξω αλλά εσύ απαγορεύεται να με ελέγξεις”», επισήμανε.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει μια εξεταστική επιτροπή από το 2015 μέχρι σήμερα, και όχι δυο, μία δηλαδή για την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ και μια για την αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν  υπάρχουν 2 επιτροπές. Η Βουλή έχει πλειοψηφίες και μειοψηφίες. Τα έχει λύσει αυτά η Δημοκρατία. Άμα ήταν να κυβερνάει η αντιπολίτευση θα της λέγαμε, “ορίστε κυβέρνησε”», είπε χαρακτηριστικά.

«Το δίκαιο είναι ότι από η στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ένα ζήτημα χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσω δημοσκοπήσεων, πρέπει να το ελέγξουμε. Είμαι υπέρ, εάν νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι πληρωμένες οι δημοσκοπήσεις που τον φέρνουν πάντα 10 και 12 και 15 μονάδες πίσω. Με τη διαφορά ότι εφόσον ελέγξουμε την ενδεχόμενη απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης επί ΝΔ, προφανώς και θα πρέπει να ελέγξουμε ενδεχόμενη απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης και επί ΣΥΡΙΖΑ. Δεν καταλαβαίνω γιατί το αρνούνται. Καθαρός ουρανός δεν φοβάται. Εκτός εάν κάτι φοβούνται, γιατί έγινε και αυτή η ιστορία με το Documento. Είναι για γέλια, δείχνει πανικό, να μην το ψάξουμε;», διερωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης.


Υπογράμμισε ότι τον ίδιον προσωπικά, τον ελέγχει η εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis από το 2017.  «Αυτά τα 4 χρόνια μου έχουν ελέγξει  τους λογαριασμούς μου, την περιουσία μου, τα παιδιά μου, τους συγγενείς μου, τις εταιρείες μου, τους πελάτες μου, τους πάντες. Είπα εγώ σε κανέναν να μην με ελέγξει, επειδή είμαι υπουργός ή βουλευτής; Το μόνο που έχω πει είναι παιδιά καταλήξτε κάποτε, κάπου. Δεν μπορείτε να με ελέγχετε εις το διηνεκές. Υπάρχει και μια Ευρωπαϊκή Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που θέτει κάποιους περιορισμούς», ανέφερε.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο απαλλακτικό βούλευμα με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και ομόφωνη απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, για την αθώωση του Νίκου Μανιαδάκη στην ίδια υπόθεση. «Είναι το πρόσωπο, που λόγω της ιδιότητας που είχε τότε, τον συνέδεσαν με μένα και με τον Λοβέρδο, τον κατηγόρησαν ότι ήταν ο άνθρωπος που κόμιζε τα χρήματα από την εταιρεία στον κ. Λοβέρδο, και εξ ου η δίωξη κατά Λοβέρδου και ότι έφτιαχνε τις τιμές επί των ημερών μου στα φάρμακα έτσι ώστε να ωφελείται η  Novartis. Με απειλές και εκβιασμούς η κ. Τουλουπάκη του έλεγε ότι θα του κάνει δίωξη για να τον καταστρέψει, επειδή ο ίδιος δούλευε σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία και αν του έκανε δίωξη θα έχανε τη δουλειά του. Εκβιάστηκε, έγινε μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος. Όταν αρνήθηκε να πει ψέματα εναντίον μας όπως του ζητούσαν, του έβγαλαν την προστασία και του άσκησε η κ. Τουλουπάκη δίωξη για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος. Τον συνέλαβαν στο αεροδρόμιο μπροστά στα παιδιά και τη γυναίκα του, απολύθηκε από τη δουλειά που είχε και τελικά χθες βγήκε αθώος. Αυτόν τον άνθρωπο ο ΣΥΡΙΖΑ τον λάσπωσε, το διέσυρε, τον συκοφάντησε και χθες που αθωώθηκε δεν βρήκαν μια λέξη συγγνώμης. Έχουμε χάσει κάθε έννοια ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας;», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Επιπλέον, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι εξετάζεται το θέμα να γίνονται σε δόσεις οι πληρωμές των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου. Για την ακρίβεια σε προϊόντα και υπηρεσίες, είπε ότι ακόμη δεν έχει υπάρξει με την έννοια του μεγάλου πληθωρισμού, συμπληρώνοντας ότι «είμαστε λίγο πιο πάνω σε σχέση με το 2019».

Πηγή: ΕΡΤ