Στη Γλασκώβη για το κλίμα αύριο Τρίτη 1/11/21 ο πρωθυπουργός

Στη Γλασκώβη για τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή θα βρεθεί αύριο Δευτέρα 1η Νοεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκεί θα αναφερθεί στο πρόγραμμα της πράσινης μετάβασης που εφαρμόζει η κυβέρνηση και αναμένεται να αναδείξει:

Τους στόχους απολιγνιτοποίησης.

– Τη μεγάλη αύξηση των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας.

– Τα πράσινα νησιά και την πρωτοβουλία για πράσινη ναυτιλία.

Στη Γλασκώβη θα παραβρεθούν, επίσης ηγέτες όπως οι Τζο Μπάιντεν, Αγκελα Μέρκελ, Εμανουέλ Μακράν, Μάριο Ντράγκι, Πέδρο Σάντσεθ, Τζάστιν Τριντό και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στο περιθώριο της Διάσκεψης ο Ελληνας πρωθυπουργός θα έχει και διμερείς επαφές.

Μετά την επιστροφή του και συγκεκριμένα την Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί υπουργικό συμβούλιο. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί και το νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και αφορά τον κλιματικό νόμο. Το νομοσχέδιο θα προσδιορίζει τους στόχους όσον αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας έως το 2050. Μάλιστα, οριοθετεί την παραγωγή υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στα 2 CW. Παράλληλα, θα περιγράφονται οι στόχοι για τη μείωση των ρύπων ανά περιόδους (55% έως το 2030, 80% έως το 2040 και 100% έως το 2050), ενώ θα συσταθεί και παρατηρητήριο που θα παρακολουθεί τους δείκτες.