Νέα Δημοκρατία Θεσσαλονίκης για Τσίπρα: Διχαστικός, μετράει θύματα

Τον διχαστικό λόγο του Αλέξη Τσίπρα στηλιτεύει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ Θεσσαλονίκης, με αφορμή και τη χθεσινή του δήλωση με την οποία επιχείρησε να τυμβωρυχήσει πάνω στα θύματα του κορωνοϊού. Υπενθυμίζει δε τον αποπροσανατολισμό στον οποίο επιδίδονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την προσπάθεια προφύλαξης και προστασίας από την πανδημία.

Αναλυτικά σημειώνει η ΝΔ Θεσσαλονίκης: “Όσο πιο διχαστικός μπορεί, γίνεται ο κος Τσίπρας, δηλώνοντας: «Έχει ακέραια την ευθύνη για την αποτυχία στον εμβολιασμό. Όλοι μας μετράμε θύματα και εκείνος ψήφους».

Αυτό που παραλείπει να πει ο κος Τσίπρας είναι ότι ενώ εκείνος μετράει θύματα, κάποιοι εδώ και μήνες πασχίζουν για το πόσους μπορούν να σώσουν: Με τις ακατάπαυστες κλίσεις των επιστημόνων για αποφυγή συνωστισμού και για εμβολιασμό, με αποφυγή διασποράς και προσβολής των ανεμβολίαστων πολιτών, με κίνητρα εμβολιασμού, με μάχες στις κλίνες των νοσοκομείων, πάνω από τους δοκιμαζόμενους, αρωγοί και συμπαραστεκόμενοι δίπλα σε αυτούς που μένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους. Με σκληρή προσπάθεια για το κάθε ένα κρεβάτι και για την κάθε μία περίθαλψη που μπορεί να επαυξήσει τη δύναμη της σωτηρίας, για κάθε μία ζωή που μπορεί να σωθεί.

Δεν λέει ποτέ του ο κος Τσίπρας ότι ο κάθε άνθρωπος που σώζεται είναι νίκη της ζωής και της επιστήμης. Δεν αφιέρωσε ποτέ του ένα λεπτό του «πολιτικού» του χρόνου για να συμμετάσχει στην προσπάθεια να σωθούν ζωές.

Απεναντίας, εδώ και καιρό τώρα, τα στελέχη του αποπροσανατολίζουν την προσπάθεια της ενημέρωσης, της προφύλαξης, της προστασίας, της περίθαλψης και της διάσωσης. Συνεχίζει να «παίρνει τα ρίσκα».

Θα τη νικήσουμε την πανδημία! Και κάποιοι δεν θα έχουν συμμετάσχει στην προσπάθεια της ανθρωπότητας για υγεία και για ζωή…”