Φωταγωγήθηκε το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος (φωτό)

Ένα εντυπωσιακό σόου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία Συντάγματος, με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, που δεσπόζει στην κάτω πλευρά της πλατείας.

Τα φώτα έσβησαν, με την χριστουγεννιάτικη μουσική, τα φωτορυθμικά και τους καπνούς να δημιουργούν ένα φαντασμαγορικό κλίμα. Οι περαστικοί είχαν την ευκαιρία να δουν την επίσημη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου από το Καρπενήσι, ύψους 19 μέτρων, με πάνω από 60 χιλιάδες πολύχρωμα λαμπάκια. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος βρέθηκε στην πλατεία Συντάγματος, με εορταστική διάθεση, συνομίλησε και έβγαλε selfie με τους περαστικούς. Νωρίτερα, παρακολουθούσε την τελετή με τον οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, από το μπαλκόνι του στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Πλατεία Συντάγματος 2021 Χριστούγεννα

«Έγιναν όλα τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Εμείς θέλουμε να καλέσουμε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να έρθουν εδώ, να αντικρίσουν το θέαμα, να εκφράσουν τον ενθουσιασμό και τα όνειρα τους. Χρόνια πολλά σε όλους» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπακογιάννης στους δημοσιογράφους.

Την πλατεία Συντάγματος διακοσμούν και περίπου 350.000 λαμπάκια, με καλώδια συνολικού μήκους 29,5 χιλιομέτρων.

Φέτος λόγω της πανδημίας δεν έγινε σχετική ανακοίνωση όπως είθισται προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Ωστόσο, οι περαστικοί είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν την εκδήλωση, να αντικρίσουν το εορταστικό θέαμα και να φωτογραφηθούν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

Πλατεία Συντάγματος 2021 Χριστούγεννα

 

Πλατεία Συντάγματος 2021 Χριστούγεννα