Τάκης Θεοδωρικάκος: Μείωση 30% της εγκληματικότητας το γ’ τετράμηνο του 2021

Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα μειώθηκε το γ’ τετράμηνο του 2021 κατά 30%, συγκριτικά με το 2018 και το 2019. Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Εξηγώντας ότι δε συμπεριλαμβάνεται το 2020, αφού λόγω της καραντίνας επηρεάστηκε και η εγκληματικότητα.

Ο υπουργός -μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ- χαρακτήρισε ως την «μεγαλύτερη ανωμαλία εδώ και δεκαετίες» το γεγονός ότι ενώ το 70% της εγκληματικότητας εντοπίζεται στην Αττική, στο λεκανοπέδιο βρίσκεται μόλις το 30% της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. γιατί μεταξύ άλλων «υπάρχει και το αμετάθετο των Ελλήνων αστυνομικών».

Επισήμανε ότι «γίνονται σοβαρά βήματα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα» και πρόσθεσε ότι η αστυνομία ρίχνει το βάρος σε συγκεκριμένες περιοχές και γειτονιές στο λεκανοπέδιο όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα εγκληματικότητας.

Σχετικά με το συγχρωτισμό της πρωτοχρονιάς από άτομα πακιστανικής καταγωγής αλλά και τα δεκάδες πρόστιμα που επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η αστυνομία έπραξε αυτό που έπρεπε να πράξει σε όσους δεν φορούσαν μάσκα.

Εξήγησε ότι δεν υπάρχει απαγόρευση συνάθροισης στη χώρα και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό και σεβαστό. Όπως είπε, κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει να βρεθούν άτομα σε ανοιχτό χώρο ή σε ένα σπίτι, αλλά αυτό που απαγορεύεται είναι να γίνονται δραστηριότητες μαζικού και κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

«Δεν μπορείς να μεταφέρεις στο σπίτι σου το νυχτερινό μαγαζί, να επινοικιάσεις μηχανήματα και dj για δραστηριότητες μαζικού και κερδοσκοπικού χαρακτήρα», σημείωσε.