Συρίγος: Δεύτερη εξεταστική για φοιτητές που νοσούν

«Θα δοθεί η δυνατότητα και πέρα της εξεταστικής περιόδου, να μπορούν τα τμήματα αν θέλουν και κρίνουν ότι είναι σκόπιμο για ορισμένες περιπτώσεις να μπορούν να κάνουν μια 2η εξεταστική στο επόμενο χρονικό διάστημα». Αυτό ανέφερε σήμερα (7/1) ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος.

Ο υφυπουργός -μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα, ανέφερε: «Το μόνο πρόβλημα που υφίσταται και για το οποίο θα βγάλουμε οδηγίες στις επόμενες ώρες ή μέρες, είναι αν ξέρει το τμήμα ότι νοσεί πάνω από ένας αριθμός “Χ” φοιτητών για ένα μάθημα, να μπορεί για αυτούς τους φοιτητές να μεταφέρει την εξεταστική σε άλλο χρόνο, για να μην χάσουν την εξεταστική τους.

Αυτή την στιγμή τελειώνει το χειμερινό εξάμηνο και αρχίζει η εξεταστική περίοδος, την ερχόμενη Δευτέρα ή στις 17 Ιανουαρίου, και η έμφαση δίνεται εκεί. Στην εξεταστική υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ των φοιτητών για αντικειμενικούς λόγους.

Επιπλέον οι φοιτητές μέχρι τις 28/02 θα πάνε στα πανεπιστήμια μάξιμουμ 8 φορές, γιατί αυτό είναι το ανώτατο όριο μαθημάτων που μπορούν να δώσουν. Άρα μιλάμε για 8 δίωρα μάξιμουμ ως το τέλος του Φεβρουαρίου.

Εκείνο που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι τι θα πρέπει να γίνει στην περίπτωση που έχουμε μεγάλο αριθμό φοιτητών που νοσούν για να μην χαθεί η εξεταστική. Γι’ αυτό θα δοθεί η δυνατότητα και πέρα της εξεταστικής περιόδου, να μπορούν τα τμήματα αν θέλουν και κρίνουν ότι είναι σκόπιμο για ορισμένες περιπτώσεις να μπορούν να κάνουν μια 2η εξεταστική στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Ακόμα, ανέφερε πως εκ των πραγμάτων σπάνε τα τμήματα, εξηγώντας ότι για παράδειγμα σε μια αίθουσα 150 ατόμων, σπανίως βρίσκονται μέσα πάνω από 40-50 άτομα. Επίσης οι φοιτητές είναι σε ποσοστό 84% εμβολιασμένοι, επεσήμανε. «Μιλάμε για έναν κόσμο που θα έχει μικρή παρουσία στα αμφιθέατρο, λίγες φορές και σε συντριπτικό ποσοστό εμβολιασμού» κατέληξε.