Σκευωρία Novartis: Ισοπέδωσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Άδωνις Γεωργιάδης -«Ντροπή σας, θα μου ζητήσει κάποιος συγγνώμη;»

Λάβρος απέναντι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την σκευωρία Novartis παρουσιάστηκε στη βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα να αρχειοθετήσει και την δική του υπόθεση.

Τόνισε πως οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να «ντρέπονται» για την σκευωρία που έστησαν ή ανέχτηκαν και πρόσθεσε «δεν έχετε καν τα μούτρα να πείτε μια συγγνώμη αλλά κατά τα άλλα μιλάτε για αξιοπρέπεια και για θεσμούς. Άκουσα με μεγάλη έκπληξη τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για την ανάγκη ανάκτησης της εμπιστοσύνης στην Δημοκρατία τους Θεσμούς και την Δικαιοσύνη» είπε.

Για να προσθέσει: «Η οικονομική εισαγγελία αποφάσισε να αρχειοθετήσει τις εις βάρος μου καταγγελίες που εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ είπατε για τη Novartis. Επί 5 χρόνια ανεχόμουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να με αποκαλούν ως ελεγχόμενο υπουργό. Ο Μπαλαούρας προανήγγειλε μάλιστα την προφυλάκισή μου».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων διάβασε αρκετά αποσπάσματα της εισαγγελικής απόφασης αρχειοθέτησης σημειώνοντας μεταξύ άλλων «αναφέρει ο εισαγγελέας Ισχυρίζεται ο προστατευόμενος μάρτυρας ότι ο Γεωργιάδης έλαβε το ιλιγγιώδες ποσό των 2 εκατ. ευρώ για να ικανοποιήσει τη Novartis αλλά αυτό δεν αντέχει σε καμία λογική. Αυτός που δωροδοκεί προϋπολογίζει μεγαλύτερο ή έστω το ίδιο όφελος….

Ο Γεωργιάδης δεν λειτούργησε ως δωροδοκηθείς καθώς η Novartis δεν ωφελήθηκε… Στην ενέργειες του Άδωνη Γεωργιάδη όχι μόνο δεν δύναται να διαπιστωθεί δωροδοκία αλλά ευθέως διαπιστώνεται ευθεία προσβολή των συμφερόντων της Novartis.

Μετά από 5 χρόνια λάσπης συκοφαντίας και απόπειρας πολιτικής και φυσικής μου εξόντωσης θα πάρει ένας από εσάς το λόγο να μου ζητήσει συγγνώμη για τα αίσχη που στήσατε;» είπε ο ίδιος «εσείς που υποτίθεται είστε έντιμοι, ακέραιοι ανεχθήκατε και συνεργήσατε στην συκοφαντία. Εσείς κ. Ξανθέ ξέρετε αν ωφέλησα την Novartis αλλά σιωπήσατε και αυτό δεν σας το συγχωρώ».

Αίσθηση δε προκάλεσε το γεγονός ότι τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τον οποίο ανέφερε ονομαστικά ο υπουργός δεν ζήτησαν τον λόγο προκειμένου να απαντήσουν ούτε διαμαρτυρήθηκαν για τους χαρακτηρισμούς που τους απηύθυνε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, άρχισε την τοποθέτησή του, σχολιάζοντας την παρουσία των ελαχίστων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή. «Άκουγα τον κύριο Ξανθό, την ορμή του και την ανάγκη να φύγει κυβέρνηση για να επιτύχει αυτή η μεγάλη κοινοβουλευτική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση δυσπιστίας. Με 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρόντες στη διαδικασία δεν το λες και καμιά φοβερή μάχη για να πέσουμε αυτή τη στιγμή.

Επειδή νομίζω ότι στο ΣΥΡΙΖΑ είστε εκτός πραγματικότητας, θα σας πω ότι μόλις χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε το δείκτη οικονομικού κλίματος σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα βρέθηκε στον υψηλότερο δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης που είχε βρεθεί από το Δεκέμβριο του 2000» είπε.

Τόνισε ότι χρειάστηκε «22 χρόνια, για να βρεθούμε σε αυτή την θέση στον δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης που είναι σήμερα, δηλαδή από την εποχή που η Ελλάδα ήταν πριν μπει στο ευρώ και η κοινωνία είχε την προσδοκία ότι αλλάζει η οικονομική μας μοίρα. Από τότε είχαμε να φτάσει η Ελλάδα τόσο ψηλά σε αυτόν τον δείκτη. Άλλο εάν μου πείτε ότι και η ΕΕ είναι στην “λίστα Πέτσα” και μας ανέβασε τόσο ψηλά».

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, είπε πως τα αποτελέσματα είναι απόλυτα μετρήσιμα και δεν αφορούν θεωρίες.

Σύμφωνα λοιπόν, με τα σημερινά στοιχεία της ΕΕ, η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση σε απορροφήσεις από την 19η θέση που ήταν επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Kοινωνικό Ταμείο, από την 21η θέση που ήταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που υποτίθεται ότι είστε το κόμμα της ανθρωπιάς και της άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, σήμερα είμαστε στην πρώτη θέση με την κυβέρνηση που εσείς λέτε ότι είναι ανάλγητη νεοφιλελεύθερη. Αλλά και στο σύνολο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων πάλι είμαστε στην πρώτη θέση!

Ο κ. Γεωργιάδης, επίσης, είπε ότι και στα εγερθέντα δάνεια της Ευρωπαϊκής Αναπτυξιακής Τράπεζας -αυτά τα δυόμιση χρόνια- η διαφορά με την πενταετία του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντυπωσιακή.

Ο υπουργός, σημείωσε ότι την ημέρα που ο κ. Τσίπρα κατέθετε την πρόταση δυσπιστίας γιατί είμαστε όπως έλεγε η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, εκείνη την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συνάντηση με τον μεγαλύτερο τραπεζίτη του κόσμου της JP MORGAN που αποφάσιζε να φέρει στην ελληνική οικονομία 1,1 δισ. δολάρια για να φτιάξει το πρώτο ελληνικό «μονόκερο» την «Viva wollet».

Την ίδια ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας, είπε ο υπουργός, η εταιρεία ΠΙΤΣΟΣ ξεκίνησε και πάλι της εργασίες της στην Ελλάδα υπό τη νέα διοίκησή της και οι εργαζόμενοί της επαναπροσλήφθηκαν, που ο ΣΥΡΙΖΑ τους είχε βγάλει στον δρόμο! Επίσης αναφέρθηκε και σε σειρά άλλων στρατηγικών επενδύσεων όπως της Amazon που ξεκινάει τις κινηματογραφικές παραγωγές στην χώρα μας, του αιτήματος της Microsoft για να δημιουργηθούν τρία μεγάλα Data center, στα τρία μεγάλα υδατοδρόμια που βγήκαν οι άδειες και μέσα σε λίγους μήνες θα έχουμε και τα πρώτα υδροπλάνα που θα πετούν στην Ελλάδα κ.λ.π

Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει εάν επιμένει στην πρόβλεψη που είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ ότι θα είμαστε προτελευταίοι σε ανάπτυξη σε όλη την ΕΕ, λέγοντας πως σε λίγες ημέρες βγαίνουν τα επίσημα στοιχεία και εκτίμησε πως θα είμαστε στην πρώτη τετράδα σε ανάπτυξη σε όλη την ΕΕ. Και θύμισε πως επί ΣΥΡΙΖΑ όλα τα χρόνια σε αυτή την λίστα η χώρα μας ήταν τελευταία!