Δουλειά δεν είχε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α κι “έδερνε” τα γκάλοπ.Του Ι.Κ. Πρετεντέρη

ΠΡΩΤΑ τσακωνόταν με την Οpinion Ρoll. Μετά τα έβαλε με την Ρulse. Υστερα με τη Μarc. Τώρα με την Αbacus. Και θα μου διαφεύγουν δυο, τρεις.

ΛΟΓΙΚΟ. Αφού όλες λένε τα ίδια, θα τσακώνεται με όλες που λένε τα ίδια που δεν του αρέσουν.

ΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ; Νομίζω πως βασικά δεν του αρέσει ότι ο κόσμος δεν βλέπει τον κόσμο με τα μάτια του ΣΥΡΙΖΑ” γράφει, μεταξύ άλλων, στη στήλη του “Εμπιστευτικά” στα “Νέα” ο Γιάννης Πρετεντέρης, αναφορικά με την εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να τα τσακώνεται με τις εταιρίες δημοσκοπήσεων.

Αναλυτικά το άρθρο του Ι.Κ. Πρετεντέρη:

Επίδοση

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ με τι ασχολείται ο διάολος όταν δεν έχει δουλειά. Ευτυχώς όμως για τα παιδιά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δουλειά τσακώνεται με τις δημοσκοπήσεις.

ΕΙΝΑΙ κι αυτό μια δουλειά.

ΠΡΩΤΑ τσακωνόταν με την Οpinion Ρoll. Μετά τα έβαλε με την Ρulse. Υστερα με τη Μarc. Τώρα με την Αbacus. Και θα μου διαφεύγουν δυο, τρεις.

ΛΟΓΙΚΟ. Αφού όλες λένε τα ίδια, θα τσακώνεται με όλες που λένε τα ίδια που δεν του αρέσουν.

ΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ; Νομίζω πως βασικά δεν του αρέσει ότι ο κόσμος δεν βλέπει τον κόσμο με τα μάτια του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Στις 1113, τη μέρα δηλαδή που δημοσιεύτηκε η δυσάρεστη δημοσκόπηση, τα πράγματα σύμφωνα με τα μάτια του ΣΥΡΙΖΑ είχαν περίπου ως εξής.

«ΑΝΩ-ΚΑΤΩ η ΝΔ μετά την παρέμβαση Τουλουπάκη στο Ευρωκοινοβούλιο» («Η Αυγή»). «Καζάνι που βράζει η κυβέρνηση και το κόμμα» (ieidiseis). «Στη Βουλή το φιάσκο με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα» («Εφ. Συν»),

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ που τα διάβασε κι ευχαριστήθηκε δήλωσε την ίδια μέρα στη Βουλή για τη ΝΔ ότι «είσαστε ήδη δεύτερο κόμμα». Εξαγγελία μάλιστα την οποία εμπλούτισε λίγο αργότερα ο Ραγκούσης διαβεβαιώνοντας ότι «πηγαίνουμε για την νίκη από τις πρώτες εκλογές» (14/3).

ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. Αν ξέρουμε ήδη ποιος είναι δεύτερος πρέπει να βρούμε και τον πρώτο.

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ μια εβδομάδα από τότε αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την παρέμβαση Τουλουπάκη, ούτε έσκασε κάποιο καζάνι στην κυβέρνηση, ούτε καταλάβαμε τι έγινε με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ που οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να καταγράφουν τα γνωστά αποτελέσματα (Μarc στις 13/3, GΡΟ στις 14/3).

ΠΡΑΓΜΑ που σημαίνει πως κάποιο πρόβλημα υπάρχει και πάντως όχι στις δημοσκοπήσεις.

Η ΜΙΑ ΛΥΣΗ βεβαίως είναι να το ρίξουν στην κωλοφεράντζα όπως στην Ουκρανία. «Εμείς είμαστε με τους λαούς». «Εμείς είμαστε με τον άνθρωπο». «Θέλουμε ένα παγκόσμιο κίνημα υπέρ της ειρήνης και εναντίον του πολέμου» – πάλι καλά που δεν θα είναι υπέρ και των δύο!

ΚΙ ΑΛΛΑ τέτοια χαζοχαρούμενα.

ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ίσως το δόγμα Κατρούγκαλου πως για να υπάρξει ειρήνη πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος – δόγμα που καταρρίπτει τη βεβαιότητα πως θα μπορούσε να υπάρξει ειρήνη μόνο εφόσον συνεχιστεί ο πόλεμος.

Η ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ φυσικά είναι να το πάρουν ανάποδα και να ευχαριστήσουν τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

ΔΙΟΤΙ και μόνο που καταφέρνουν σε τέτοιους καιρούς και με τόσες ανοησίες να παίρνουν ένα 22-23% αποτελεί κορυφαία επίδοση των δημοσκόπων.