Γιάννης Οικονόμου: Όσα λέει και όσα κάνει ο κ. Τσίπρας είναι για να παραμείνει αρχηγός μετά την ήττα στις εκλογές

Σκληρή απάντηση για τις δηλώσεις Τσίπρα στην Άρτα έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου λέγοντας:

«Είναι προφανές, και στον πλέον καλόπιστο πολίτη, ότι όσα λέει και κάνει ο κ. Τσίπρας τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ως αποκλειστική τους στόχευση τη διασφάλιση της παραμονής του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως υπό την προοπτική μιας νέας ήττας στις επόμενες εκλογές».

Και συμπλήρωσε: «Μόνος υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -γεγονός μη σύνηθες σε ανοιχτά και δημοκρατικά κόμματα της Δύσης- ανταγωνίζεται τον εαυτό του και μεριμνά μόνο για αυτόν. Προσπαθώντας να μετριάσει την ολοφάνερη αγωνία του για την ανταπόκριση των πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί απεγνωσμένα να διχάσει και να πολώσει με ψεύδη και υπερβολές.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τον ενδιαφέρει η κοινωνία, δεν τον ενδιαφέρουν οι επιχειρήσεις, δεν τον ενδιαφέρει η πατρίδα. Μόνο το κόμμα κι ο εαυτός του».

Από την Άρτα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ευχήθηκε η Κυριακή που έρχεται να είναι «η πρώτη από τις δύο σημαντικές για να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης» προκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «αποφασίσει να στήσει τις κάλπες για να δει ποια θα είναι η απάντηση του ελληνικού λαού».

Κάλεσε όλους τους πολίτες σε συμμετοχή στην εσωκομματική διαδικασία λέγοντας ότι «θέλουμε τα 1.000 εκλογικά τμήματα να γίνουν 1.000 “ταχυδρομεία” μέσα από τα οποία οι πολίτες θα στείλουν συστημένο το λογαριασμό σε αυτόν που μας οδήγησε σήμερα εδώ, στο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό».

«Θέλουμε», τόνισε, «το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής μαζί με το μήνυμα της ελπίδας να πάει από άκρη σε άκρη σε όλον τον τόπο». Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο πήχης είναι «να ξαναγυρίσει η ελπίδα στον τόπο».

Τέλος, έδωσε μια υπόσχεση στους πολίτες: «Θα σταθούμε δίπλα σας και θα στηρίξουμε το δημόσιο ταμείο, να σταματήσει η λεηλασία, θα σταματήσει η κλεψιά και οι ανισότητες. Θα τα βγάλουμε πέρα, γιατί αυτός ο τόπος έχει δυνατότητες και αξίζει καλύτερα».