Στην Κόρινθο η ΟΝΝΕΔ – Γεωργίου: Ο πρωτογενής τομέας στηρίζει την οικονομία της χώρας-ΦΩΤΟ

Στην Κόρινθο βρέθηκε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, συνοδευόμενος από στελέχη της Οργάνωσης προκειμένου να συνομιλήσει με νέους ανθρώπους για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. 

Πρώτος σταθμός ο Ισθμός της Κορίνθου. Το κλιμάκιο της ΟΝΝΕΔ βρέθηκε στο νεοσύστατο τουριστικό περίπτερο, το οποίο υποδέχεται καθημερινά διερχόμενους τουρίστες και παρέχει χρήσιμες πληροφορίες.

Στον Ισθμό συνάντησαν, όμως, τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ και τους νεαρούς ιδιοκτήτες της «Γαλακτοκομικά Μανδρέκας Α.Ε.» τη Βιολέτα και το Βασίλη, οι οποίοι αποφάσισαν να αναλάβουν την οικογενειακή επιχείρηση και να αναβαθμίσουν την παραγωγική διαδικασία με καινοτόμες μεθόδους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΝΝΕΔ

Στη συνέχεια, μετέβησαν στη Νεμέα και στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της «ΒΑΣ. ΑΛ. ΜΠΑΣΑΝΙΩΤΗΣ Α.Ε. -ALFA PRODUCTS». Όπως εξήγησε ο Αλέξης, πρόκειται για μια επιχείρηση που δίνει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους και πρωτοπορεί στην αγορά του λιπάσματος.

Η επόμενη επίσκεψη στην Αρχαία Νεμέας κατέληξε στο οινοποιείο Παλυβού, όπου οι κόρες Ευαγγελία και Βασιλική ξενάγησαν το κλιμάκιο της ΟΝΝΕΔ. Η συζήτηση τους επικεντρώθηκε στην προώθηση του οινοτουρισμού ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού που μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμη για την περιοχή.

Κατόπιν, επισκέφθηκαν τον γεωπόνο Γιάννη Μάρκελλο και το θερμοκήπιό του και συνομίλησαν για τις πρακτικές που εφαρμόζει, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Η κατάρτιση του νέου αγρότη και οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της παραγωγικότητας, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.

Η επόμενη συνάντηση ήταν με τους Νίκο Κορδαλή και Μιχάλη Μίχα στην Κτηνιατρική Διάγνωση Κορίνθου, το σύγχρονο κτηνιατρικό κέντρο της περιοχής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΝΝΕΔ

Συνάντηση πραγματοποίησαν τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ και με το Δήμαρχο Κορίνθου Βασίλη Νανόπουλο.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο της ΟΝΝΕΔ περιηγήθηκε σε επιχειρήσεις εστίασης στον εμπορικό δρόμο της Κορίνθου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με νέους εργαζόμενους και επαγγελματίες ενώ, η επίσκεψη στην περιοχή ολοκληρώθηκε με μία ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία δεκάδων νέων στην κεντρική πλατεία της Κορίνθου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΝΝΕΔ

Μετά το πέρας της περιοδείας ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου δήλωσε: «Σε κάθε μας επίσκεψη βλέπουμε ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, με νέες ιδέες, που θέλουν να δημιουργήσουν και να ανοίξουν τα φτερά τους. Το μεράκι και η προσήλωση αυτών των ανθρώπων προκαλούν το θαυμασμό μας. Αυτές τις ιστορίες επιτυχίας οφείλουμε  να τις αναδεικνύουμε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΝΝΕΔ

Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής στηρίζει την οικονομία της χώρας κι πρέπει να στηρίζουμε τους παραγωγούς μας, όπως και κάνει με συνέπεια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Οι νέοι άνθρωποι, άλλωστε, που επιχειρούν με αυτοπεποίθηση και πετυχαίνουν είναι συστατικό στοιχείο της Ελλάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη». Τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου συνόδευσαν στην περιοδεία ο γραμματέας ΚΕ ΟΝΝΕΔ Μιχάλης Νίκας, ο υπεύθυνος περιφερειακών Οργανώσεων Φάνης Πασχάλης, ο γραμματέας ΔΑΠ -ΝΔΦΚ Κυριαζής Σωτηρίου, η υπεύθυνη στρατηγικού σχεδιασμού Ζωή Κορδού, ο αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού Γιώργος Λάτσης, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Πάνος Παναγόπουλος, η περιφερειάρχης ΟΝΝΕΔ Πελοποννήσου Βίκη Γεωργακοπούλου, ο πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Δημήτρης Σουφρίλας, ο πρόεδρος ΔΗΜΤΟ ΝΔ Κορίνθου Αποστόλης Γεώργαρης και το μέλος ΟΝΝΕΔ Κορίνθου Σάζεμπ Χαν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΝΝΕΔ