Κυριάκος Μητσοτάκης: Μόνιμες μειώσεις ΦΠΑ στο δεύτερο μισό της τετραετίας- ΒΙΝΤΕΟ

Για το μεγάλο στοίχημα της οικονομίας, αλλά και τις δράσεις που στις οποίες στοχεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση της ΝΔ την επόμενη τετραετία για τη μείωση της ακρίβειας μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό «παράθυρο» και όπως είπε δεν είναι στο πρόγραμμα της ΝΔ, για μόνιμες μειώσεις του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα από το 2025.

«Πιστεύω ότι στο δεύτερο μισό της τετραετίας και εφόσον η πορεία των δημόσιων οικονομικών παραμένει καλή, πιστεύω ότι θα αρχίσουμε να έχουμε το περιθώριο, να μπορούμε να βλέπουμε μόνιμες -το τονίζω- μειώσεις του ΦΠΑ σε προϊόντα τα οποία εμείς προφανώς θα είμαστε σε θέση να επιλέξουμε.
Εφόσον η οικονομία εξακολουθεί να πηγαίνει καλά. Δεν είναι ένας στόχος τον οποίον έχουμε στο πρόγραμμά μας, αλλά πολλές φορές έχουμε καταφέρει να εκπλήξουμε ευχάριστα και να κάνουμε παραπάνω απ’ αυτά τα οποία είχαμε πει. Και είναι ένας στόχος, στο δεύτερο μισό της τετραετίας, να αρχίσουμε να βλέπουμε πια και να εξετάζουμε μόνιμες μειώσεις, στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας», ανέφερε ο πρωθυπουργό στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού αλλά και το εν λόγω απόσπασμα στο 9ο λεπτό: