Γιάννης Οικονόμου για «Νίκη»: Όσοι υποτάσσουν τη θρησκεία στην πολιτική, δεν ξέρουν τι είναι η θρησκεία

«Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, συμμετείχε ένα νέο κόμμα, που δήθεν προτάσσει τον χριστιανισμό, τη θρησκεία της αγάπης και του ανθρωπισμού, ενώ στην πραγματικότητα κηρύττει το μίσος έναντι κάθε διαφορετικής ανθρώπινης έκφρασης, η οποία δεν είναι σύμφωνη με το σκοταδιστικό και μισάνθρωπο κομματικό του ιδεολόγημα», αυτά αναφέρει για τη «Νίκη» σε άρθρο του στη σημερινή εφημερίδα «Απογευματινή» ο υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές της 25ης Ιουνίου με τη Νέα ΔημοκρατίαΓιάννης Οικονοόμου.

Συγκεκριμένα, πρ. κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτήρισε την ψηφοσυλλογή ως «εκτός πλαισίου πίστης» έργο που δεν «αρμόζει στους ανθρώπους της εκκλησίας». Τέλος, καταλήγει, λέγοντας: «όσοι υποτάσσουν τη θρησκεία στην πολιτική, δεν ξέρουν τι είναι η θρησκεία».

Ολόκληρο το άρθρο:

«Η Ελλάδα, τα τελευταία διακόσια χρόνια, κατέβαλε τεράστιο κόπο, για να αφήσει πίσω της υστερήσεις, που την κρατούσαν καθηλωμένη στην υπανάπτυξη και να ενταχθεί ισότιμα στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Ανάμεσα στις μεγάλες μας κατακτήσεις είναι η απόλυτα θεσμικά ζυγισμένη σχέση Πολιτείας Εκκλησίας και η ανεξαρτησία της Ελλαδικής Εκκλησίας, ώστε ζητήματα πίστης να μη γίνονται εργαλεία παρεμβάσεων εξωτερικών δυνάμεων στην ελληνική πολιτική και κοινωνική ζωή. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, συμμετείχε ένα νέο κόμμα, που δήθεν προτάσσει τον χριστιανισμό, τη θρησκεία της αγάπης και του ανθρωπισμού, ενώ στην πραγματικότητα κηρύττει το μίσος έναντι κάθε διαφορετικής ανθρώπινης έκφρασης, η οποία δεν είναι σύμφωνη με το σκοταδιστικό και μισάνθρωπο κομματικό του ιδεολόγημα.

Το κόμμα αυτό για να προπαγανδίσει τις θέσεις του και να κερδίσει ψήφους αναβιώνει πρακτικές γνωστές από την εποχή της τσαρικής Ρωσίας και του διαβόητου Ρασπούτιν, όπως τους περιφερόμενους μοναχούς. Ας θυμόμαστε όλοι ότι ο λόγος της Εκκλησίας στην Ορθοδοξία εκφράζεται αυθεντικά διά των Επισκόπων και διά των Συνόδων.

Και είναι λόγος ενότητας και αγάπης, όχι διαίρεσης και διάσπασης. Λόγος βασισμένος στην ακατάλυτη παράδοση της Ορθοδοξίας που διδάσκει να μη διχάζονται οι άνθρωποι ανάλογα με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Οι σύγχρονοι κήρυκες του σκοταδισμού αναβιώνουν υπολείμματα σκοτεινών εποχών, όταν η θρησκευτική πίστη και η διαστρέβλωση της διδασκαλίας του Χριστού είχαν γίνει εργαλεία μίσους. Η ψηφοσυλλογή δεν είναι έργο που αρμόζει σε ανθρώπους της Εκκλησίας και είναι εκτός του πλαισίου της πίστης που τάχα υπερασπίζονται.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γνωρίζουν άριστα ποια κυβέρνηση ήταν αυτή που στάθηκε λόγω και έργω στο πλευρό της Ελλαδικής Εκκλησίας, όποτε αυτό χρειάστηκε. Ποια κυβέρνηση έβαλε εντός αγκυλών τη συζήτηση για τον διαχωρισμό μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους: μια συζήτηση επικίνδυνη πολιτικά και ανούσια έξω από τις παραδόσεις, την ιστορία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνισμού. Ποια κυβέρνηση έλυσε το χρόνιο πρόβλημα δεκαετιών σχετικά με τις οργανικές θέσεις των κληρικών της Ελληνικής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Κρήτης. Ποια κυβέρνηση συνεργάστηκε με την Εκκλησία σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που είχαν να κάνουν με την εκπαίδευση και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Όσοι υποτάσσουν τη θρησκεία στην πολιτική δεν ξέρουν τι είναι η θρησκεία».