Δεν ξεμπερδέψαμε με την ακροδεξιά-Του Χρήστου Φραντζανά

Μπορεί να διαλύθηκε η εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή αλλά την θέση της πήρε η Ελληνική Λύση .Δεν είναι ναζιστικό κόμμα είναι όμως ακροδεξιό και επικίνδυνο κόμμα.

Οι αντιλήψεις της Ε. Λ. σχετίζονται με την ακροδεξιά και τον εθνικισμό.Συγκεκριμένα  ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος, αρνείται ότι ανήκει στη δεξιά και υποστηρίζει ότι το κόμμα δεν ανήκει στο κλασικό και γνωστό πολιτικό φάσμα. Επιπλέον, έχει δηλώσει ότι θέλει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, αν και τα «πολύ ναζιστικά» τον βρίσκουν αντίθετο και ότι αν ήταν ο ηθικός αυτουργός που το κόμμα του θα εξαφάνιζε τους ναζί από την Ελλάδα, θα ήταν υπερήφανος. Δηλαδή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε .

 

Σε δηλώσεις του κατά καιρούς , ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει ταχθεί υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής στην Ελλάδα, σε παραβάτες που εμπλέκονται με παιδεραστία, διακίνηση ανθρώπων και εμπόριο ναρκωτικών. Επίσης τοποθετήθηκε υπέρ της χρήσης ναρκών στα σύνορα του Έβρου με σκοπό την προστασία από πιθανή τουρκική εισβολή και παράνομους μετανάστες.

Επόμενο και λογικό το γεγονός πως το κόμμα βρίσκεται στο επίκεντρο κριτικής λόγω ζητημάτων εγκυρότητας και πολιτικής ιδιοσυγκρασίας που έχουν προκύψει στο παρελθόν σχετικά με τις θέσεις του κόμματος, όπως αυτές εκφράζονται από τον Κυριάκο Βελόπουλο και τα μέσα που τον εκπροσωπούν,ενώ συχνά ο δημοσιογραφικός κόσμος υποστηρίζει ότι το κόμμα αναδείχθηκε λόγω του Μακεδονικού ονοματολογικού ζητήματος, για το οποίο δέχθηκε κατηγορίες περί παραπλάνησης των ψηφοφόρων, αλλά και της συχνής χρήσης ρατσιστικού λόγου από τον Κυριάκο Βελόπουλο στον δημόσιο λόγο.

Οπότε δεν ξεμπερδέψαμε με την ακροδεξιά ……