«Άδειασμα» Κούλογλου σε Πολάκη: Στη ΝΔ δεν είναι δωσίλογοι – Θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη σοβαρότητα

«Βλέποντας τα πράγματα από μακριά μου προκαλεί λύπη η εικόνα που παρουσιάζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του», υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληθαίνουν οι φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη χθεσινή διχαστική τοποθέτηση Πολάκη στη Βουλή. Μετά τον Νίκο Μπίστη, ήταν η σειρά του ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου ο οποίος ζήτησε να υπάρξει σοβαρότητα από την Κουμουνδούρου.

Παράλληλα πρόσθεσε με νόημα ότι «η ΝΔ δεν είναι κόμμα δοσίλογων. Όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα σύμμαχο του Κουφοντίνα όπως επίσης παρουσιάστηκε το προηγούμενο διάστημα. Άρα πρέπει να σοβαρευτούμε γιατί η χώρα έχει πολύ μεγάλα στρατηγικά προβλήματα».

«Όλοι είμαστε απόγονοι του Κολοκοτρώνη δεξιοί και αριστεροί. Είμαστε φυσικοί απόγονοι του Κολοκοτρώνη. Εγώ δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να μπορούμε σε μια διαδικασία να μοιράζουμε παράσημα πατριωτισμού στη μια ή στην άλλη πλευρά. Βλέποντας τα πράγματα από μακριά μου προκαλεί λύπη η εικόνα που παρουσιάζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα στη χώρα», επεσήμανε στη συνέχεια.

«Προχθές έκλεισε η PITSOS, μια εταιρεία με μεγάλη ιστορία στην Ελλάδα και επίσης με εργαζόμενους που θα μείνουν στο δρόμο. Είχαμε προχθές ανακοίνωση ότι οι θάνατοι ήταν περισσότεροι από τις γεννήσεις στην Ελλάδα την προηγούμενη χρονιά. Αυτό βάζει στο τραπέζι το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα. Η πανδημία και οι οικονομικές της επιπτώσεις για την Ελλάδα είναι πάρα πολύ σοβαρές διότι έχει αυξηθεί πάρα πολύ το χρέος. Θα μπούμε σε πολύ δύσκολη κατάσταση γιατί το χρέος έτσι όπως είναι και αν δεν υπάρξουν πολύ γενναία πανευρωπαϊκά μέτρα κουρέματος, θα είναι βραχνάς και θα μπούμε σε πολύ μεγάλες περιπέτειες. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα», ανέφερε ακόμη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.