Πολάκης κατά Ν.Δ: Στήσατε την Προανακριτική Παππά για να γλιτώσετε την κατρακύλα

Γράφει ο Χρήστος Μπόκας
Για «νεοδεξιά – ανασύσταση του κράτους της ΕΡΕ» και ταχύτατη πολιτική φθορά της κυβέρνησης που την αποκρύβουν τα ΜΜΕ και οι δημοσκοπήσεις άλλα την αντιλαμβάνεται ο ίδιος από το κλίμα που εισπράττει στους δρόμους, μίλησε ο κ. Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ channel που διερευνά η προανακριτική της Βουλής υποστηρίζοντας ότι το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας αποδεικνύει πως οι χειρισμοί του πρώην υπουργού Νίκου Παππά δεν ήταν σκανδαλώδεις.

«Με το γράμμα που έστειλε ο Στουρνάρας για τα 3 εκατ. ευρώ του Καλογρίτσα φαίνεται ότι τα χρήματα αυτά ήρθαν από την Αραβική εταιρεία για μια σύμβαση. Αυτά τα χρήματα μετά κατέληξαν στην τσέπη του Καλογρίτσα και βγαίνει σήμερα η εφημερίδα «Νέα» σαν τον μεγαλύτερο Γεωργαλά της Χούντας και μιλά για βρώμικη διαδρομή και έχει δίπλα την φωτογραφία του Παππά. Σα δεν ντρέπονται. Στήσατε την προανακριτική για να γλιτώσετε την κατρακύλα. Αυτό θέλει μήνυση και θα γίνει. Δεν σας σώζουν όσα γκάλοπ και να βγάλετε και όσο και αν ταΐσετε τα πετσομένα ΜΜΕ. Η κατρακύλα σας δεν θα αλλάξει. Ό,τι και να κάνετε δεν γλιτώνετε» είπε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ΝΔ ανήλθε στην κυβέρνηση «καβαλικεύοντας το κύμα του μακεδονικού, το θρήνο για το Μάτι και τους μικρομεσαίους» για αν προσθέσει ότι σήμερα η κυβέρνηση επιχειρεί με νομοσχέδια όπως του επιτελικού κράτους και του νέου συστήματος εκλογών για την αυτοδιοίκηση «να ανασυστήσει το κράτος της ΕΡΕ του ’50. Το είχατε πει και εσείς κ. Βορίδη ότι πρέπει να λάβετε όλα τα μέτρα για να μην επανέλθει η Αριστερά. Το είπε και ο Μητσοτάκης που μίλησε για σκοτεινό διάλλειμα την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Τέλος, κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την διαχείριση της πανδημίας, υποστηρίζοντας ότι οι θάνατοι στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει τον μέσο όρο των άλλων χωρών ενώ επέμεινε στην ανάγκη προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων.

https://www.protothema.gr/politics/