Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας κανονικός πρωθυπουργός- Ο πρωθυπουργός που αλλάζει την χώρα

Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει πως δεν είναι σαν τους προηγούμενους. Δεν αντιδρά εν ψυχρώ, υποστηρίζει τις επιλογές του, δεν παρασύρεται από την κοινή γνώμη. Έχει στόχο και μένει προσηλωμένος σε αυτόν μέχρι να πετύχει. Και πετυχαίνει.

Την ίδια ώρα δεν διστάζει να βγει μπροστά. Θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον προστασίας, έναν γυάλινο πύργο. Να δημιουργήσει και εξιλαστήρια θύματα όταν κάτι πηγαίνει στραβά. Δεν το κάνει, εκτίθεται ο ίδιος αναλαμβάνοντας την όποια ευθύνη του αναλογεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως έγραψε ιστορία και για έναν ακόμα λόγο: ζήτησε συγνώμη! Για τα ελληνικά δεδομένα, δεν είναι σύνηθες. Για την ακρίβεια είναι ο πρώτος που χρησιμοποίησε αυτή ακριβώς τη λέξη. Οι παλαιότεροι θυμούνται τον Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος από το βήμα της Βουλής απολογήθηκε με το περιβόητο mea culpa. Ο εγωισμός του δεν του επέτρεψε να το πει ευθέως και χρησιμοποίησε λατινικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας κανονικός πρωθυπουργός. Και έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη για τον όποιο επίδοξο διάδοχό του, αν και όποτε.

 

desk-hellaspolitics